Wie zijn Wij

Keuken van Transvaal is in vol bedrijf

De Verhalenwinkel is een samenwerking tussen Anne van Delft (vertelster) en Peet van Duijnhoven (schrijfster). Zij werken in het project ‘Keuken van Transvaal’ samen met Maureen de Jong van ’t kleinkookbedrijf. Onze vormgeefster is Marthe Oosting. Dit buurtproject duurt van 9 januari tot en met 22 maart 2015.

Anne, Maureen en Peet

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Keuken van Transvaal

Wij zijn druk in voorbereiding voor ons nieuwe project i.s.m. Museum zonder Muren en ’t kleinkookbedrijf: Keuken van Transvaal.

In het voorjaar van 2015 vindt u ons in winkels, op straten, in scholen en verzorgingstehuizen waar wij een gesprek aangaan over keukens en huishoudens in de Transvaalbuurt van 1900 tot nu.


Anne van Delft en Peet van Duijnhoven

 

 

 

 

 

 


De Verhalenwinkel is een samenwerking tussen vertelster Anne van Delft en theatermaker Peet van Duijnhoven.

Met de Verhalenwinkel organiseren wij bijeenkomsten waarin ervaringsverhalen loskomen. Het ene verhaal roept het andere op en juist die dialoog vinden wij bijzonder interessant.

 

Wij organiseren projecten en evenementen waar mensen hun verhalen aan anderen kunnen laten horen.

 

De Verhalenwinkel is op dit moment bezig met een verhalenproject in Amsterdam-Oost. We doen dit in samenwerking met het Badhuistheater. Extra verhalenvangster is Chaja Zeegers.

Amsterdam-Oost heeft een geschiedenis vol migratie; van gastarbeiders tot studenten, afkomstig uit Brabant die hier bleven wonen.

Op 8 mei organiseren we een avond vol verhalen van buurtgenotenĀ  en een quiz over de buurt, in het Badhuistheater.

Maandag 26 mei kunnen buurtgenoten in een besloten vertelbijeenkomst hun verhalen aan elkaar vertellen.

 

Op 15 juni 2014 wordt een bloemlezing van alle verzamelde verhalen gespresenteerd in een wervelend verhalenprogramma in het Badhuistheater.